fbpx

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=45#!trpen#YOUR CART#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2#!trpen#No products in the cart.#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=45#!trpen#YOUR CART#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2#!trpen#No products in the cart.#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=3#!trpen#Select Page#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

Semnificația nuielușelor aduse de Moș Nicolae

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=12546#!trpen#by#!trpst#/trp-gettext#!trpen# Dec 18, 2021

Când copiii vin la Moș Crăciun, în satul lui de la Negrești, din județul Neamț, întreabă  fel de fel de lucruri, iar una dintre cele mai mari curiozități ale lor este dacă Moș Crăciun și Moș Nicolae sunt frați. Moș Crăciun le răspunde tuturor că Moș Nicolae este vărul său și îi servește pe copilași cu bomboane lăsate de acesta în seara de 5 decembrie.

Tot vărul Nicolae a lăsat și ceva nuielușe, sau vărguțe, așa cum mai sunt ele numite. Când Moș Crăciun a întrebat dacă dorește cineva o vărguță, mai toți copiii au strigat în cor: „nuuu”. Singura care și-a dorit o vărguță a fost Ana, o fetiță din Onești care știa că aceasta are și o altfel de semnificație, nu numai aceea de a-i atenționa pe cei mai puțin cuminți.

Ana a luat nuielușa acasă pentru a o pune în apă. De ce? Pentru că legenda spune că dacă totuși am făcut câteva lucruri mai puțin bune peste an, dar promitem că vom fi mai atenți, Sfântul Nicolae ne va ierta. Nuielușa cea pusă în apă va înflori până de Anul Nou, iar astfel vom ști că micile scăpări au fost iertate. Așadar, dragi copii, întotdeauna când greșiți cu ceva celor din jur, să nu uitați să vă cereți iertare și să mergeți mai departe cu zâmbet.
Să aveți sărbători cu bine, prieteni!

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=10252#!trpen#0 Comments#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=10258#!trpen#Submit a Comment#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=10285#!trpen#Your email address will not be published.#!trpst#/trp-gettext#!trpen# #!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=10282#!trpen#Required fields are marked *#!trpst#/trp-gettext#!trpen#